Ons kent ons bij De Zaanse Beursvloer

Bij De Zaanse Beursvloer op donderdag 19 oktober was het een wereld van herkenning. Veel organisaties komen ieder jaar met een vraag waarbij ze graag ondersteund willen worden door Zaanse bedrijven. De Zaanse wereld van maatschappelijke initiatieven is niet zo groot, dus veel mensen kennen elkaar en onderzoeken hoe ze elkaar willen helpen. Want de bereidheid om samen de Zaanstreek leuker te maken is groot.  En de inzet is gigantisch.

Kinderboerderij en Buurtgezinnen

Zo zet Danielle de Heer zich al veel jaren in voor Buurtgezinnen en Kinderboerderij De Veldmuis.

Buurtgezinnen organiseert een Sinterklaasfeest voor gezinnen die het niet breed hebben. Op de Zaanse Beursvloer kregen ze verschillende donaties om dit mogelijk te maken.

Bij de kinderboerderij is veel hulp nodig. Zo zouden ze graag financieel advies willen hoe ze de exploitatie rond kunnen krijgen. Op de Zaanse Beursvloer werd een mooie deal gesloten, zo krijgen ze een nieuwe beschoeiing aangeboden.

Plek voor nieuwkomers

Zoals gezegd werd er ook wederzijds lekker gehandeld.

In een eerder Zaans Verhaal over New Bees kun je lezen dat Manal Janbeh op zoek is naar Zaanse bedrijven en organisaties waar nieuwkomers mee kunnen lopen. Zo leren ze de Zaanse maatschappij kennen en beter Nederlands. Bij De Veldmuis boden ze aan dat nieuwkomers daar van harte welkom zijn. Uit een eerder Zaans Verhaal weten we dat begeleiding eigenlijk niet mogelijk is, maar er zijn waarschijnlijk voldoende andere vrijwilligers die de nieuwkomer mee neemt.

Appen

Bij Stichting Ontdec helpen ervaringsdeskundigen met psychische problemen elkaar. De ervaringscoachen helpen andere jongeren om stappen te maken. Om met elkaar te kunnen appen vroeg de stichting om twaalf smartphones. Op de Zaanse Beursvloer kregen ze er zes!

Vorig jaar was er een goede match met Humanitas. Schrijvers van het Levensboek hebben samen met de ervaringscoaches een boekje gemaakt. In de wandelgangen bedachten de mensen van stichting Ontdec dat het dit jaar wel heel leuk zou zijn om iets terug te doen. Wie weet konden de ervaringscoaches hun diensten aanbieden bij Humanitas. Zou het een idee zijn dat ze langs zouden gaan bij eenzame mensen?

Leukste feest voor kinderen

Niels van Kinderkoningsdag Wormerveer blijft zich ieder jaar weer fanatiek inzetten voor het mooie feest op Koningsdag. Om het voor elkaar te krijgen, is sponsoring heel belangrijk. Wie heeft interesse om toegevoegd te worden aan de lijst van sponsors?

Mooie verhalen

Dirk Karten van het Nieuwsblad Zaanstad was natuurlijk weer aanwezig. Het resultaat van zijn contacten op de Zaanse Beursvloer lees je binnenkort met mooie verhalen terug in het Zaans Stadsblad.

Weekendschool

Nadat het Buut in Zaandam leeg kwam te staan, wist de buurt wel een mooie bestemming. Het is nu een Oekraiense weekendschool. Op de Zaanse Beursvloer kregen ze een printer en ict ondersteuning. Ze zijn nog op zoek naar meubilair voor de inrichting van de schoollokalen.

Leuke activiteiten

Gülbeyaz Kilic en Yeliz Eroğlu organiseren iedere maandag van 12 tot 17 uur een koffie inloop bij De Bubbel (bij de flat Brandaris in Peldersveld). Hier komen veel vrouwen met een Turkse achtergrond. De vrouwengroep is op zoek naar organisaties die voorlichting komen geven over gezonde voeding, opvoeding, verkiezingen en taalles. Veel vrouwen zijn er nog nooit in een theater of museum geweest. Ook zouden ze heel graag leuke uitjes willen maken naar bijvoorbeeld een museum, theater, boerderij. Wie nodigt hen uit?

Buurttuin De Groene Oase

Sinds het voorjaar zijn er meer buurtbewoners actief in buurttuin De Groene Oase in Poelenburg Zaandam. Bestuurslid Sadegül Guneş is een van de vrijwilligers. ‘De natuur bindt ons. Het is heerlijk om samen te komen op een plek waar zoveel groen is. Hier kun je tot rust komen. We willen er samen een klein paradijsje van maken. Eten, muziek en praten verbindt ons hier. De tuin is voor iedereen. Er is veel enthousiasme. Maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig. Er is veel onderhoud nodig om het mooi te maken en te houden.’

Wil je actief worden als vrijwilliger? buurtuinpoelenburg@outlook.com of app of bel 06 4813 3124 / 06 30373107.

Hospice Zaanstreek is op zoek naar uitjes voor de vrijwilligers (bijvoorbeeld een lezing of rondleiding in bedrijf). Vrijwilligers zijn ook welkom.

Hospice Zaanstreek is op zoek naar uitjes voor de vrijwilligers (bijvoorbeeld een lezing of rondleiding in bedrijf). Vrijwilligers zijn ook welkom.

Bij het Mennistenerf zijn de medewerkers op zoek naar leuke activiteiten voor de bewoners. Atlantic Boules bood aan om een petange evenement te organiseren.

Rick Jacobs van Zaannotarissen legt zoals ieder jaar de deals vast

Bovenstaande is een greep uit de deals die werden gesloten. Mensen waren druk in gesprek en wisten elkaar makkelijk te vinden. 

Binnenkort volgen nog drie verhalen over het resultaat van De Zaanse Beursvloer.
Heb je ook een initiatief waar je wat hulp bij kunt gebruiken. Kijk dan op voorjewijkie.nl