Stichting Present Zaanstreek geeft zetje in de goede richting

Jeanet Pols, voorzitter Stichting Present Zaanstreek
Jeanet Pols, stichting Present Zaanstreek

Stichting Present is een makelaar een vrijwilligerswerk. De organisatie koppelt zowel groepen als individuen in hun woonplaats aan mensen met een hulpvraag. daarbij gaat het om mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Wat doet Stichting Present Zaanstreek?

Wanneer mensen eenmaal problemen hebben, lijkt alles steeds erger te worden. De rekeningen stapelen zich op, het huis wordt verwaarloosd en soms is er geen budget om ook maar iets aan te schuiven.
Vrijwilligers van de Stichting Present Zaanstreek gaan op verzoek van hulpverleningsinstanties bij de mensen langs om te zien hoe ze een zetje kunnen krijgen in de goede richting. Samen met jongeren wordt er dan een kluslijst opgesteld zodat er na dag hard werken een verschil is gemaakt. Zodat de persoon hopelijk weer gemotiveerd raakt.

Stichting Present Zaanstreek zet jongeren in

Hoe motiveer je jongeren om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de maatschappij? Over deze vraag breekt menig organisatie het hoofd. De protestantse kerk en Stichting Present vonden een middel om jongeren op de been te krijgen: vrijwilligerswerk verpakt in een game. ‘Je wordt getriggerd om in beweging te komen.’ Lees het Zaanse verhaal