CW productions maakt er een feestje van

Ken je CW Productions al? Sinds een jaar of zes organiseert een groep van tien vrijwilligers muziekavonden in de Zaanstreek.

Zo’n drie of vier keer per jaar laten ze van zich horen. Op wisselende plekken. Tot voor kort was wijkcentrum Dirk Prins de plek waar het gebeurde. Het wijkcentrum wil de muziekavonden nu zelf organiseren, vandaar dat CW Productions naarstig op zoek is naar een nieuwe plek. Die hopen ze gevonden te hebben in wijkcentrum Poelenburcht in Zaandam.

Speciaal voor jou!

Chantal Schriekenberg en Erwin Volmer vertellen enthousiast over het concept. ‘We richten ons op oudere mensen, mensen met een beperking, mensen met een kleine portemonnee. We willen hen van de bank halen. Door een leuke middag of avond waar ze even kunnen ontsnappen aan de soms moeilijke realiteit. Er zijn veel mensen die eenzaam zijn of die weinig te besteden hebben. Daar doen we het voor.

Doordat we met vrijwilligers werken, kunnen we de kaartverkoop relatief laag houden. Al realiseren we ons goed dat 7,50 tot een tientje voor deze doelgroep nog steeds veel geld is. De hapjes zijn daarom inbegrepen. We hebben gelukkig sponsors die hier graag aan bijdragen.

Hollands doet het altijd goed

Het aanbod van muziek is divers. De Hollandse avonden doen het altijd goed. Maar om het gevarieerd te houden, programmeren we ook reggae en poprock. En zo werken we nu aan een benefiet. Bij ons staan altijd live artiesten op het podium. Alhoewel het ook typisch is voor onze avonden dat de artiest niet altijd op het podium blijft staan. Zo gaat een zanger regelmatig tussen het publiek staan om ze mee te laten zingen. Zo voelt het publiek zich nog meer betrokken. Laatst had een vrouw haar eigen trom meegenomen. Zo leuk dat de zanger dit mooi oppakte. De vrouw had de avond van haar leven toen ze mee mocht spelen. Daar doe je het voor. Je vermaakt mensen.

We programmeren vooral Zaanse bands en zangers. Er is een grote lijst met artiesten die graag willen optreden. Vroeger had je veel podia waar ze door vaak op te treden steeds beter werden. Die podia missen we tegenwoordig. Het zou mooi zijn als wijkcentrum De Poelenburcht het centrum wordt voor onze avonden. Je hebt een plek nodig waar alle neuzen dezelfde kant op staan.

Chantal Schriekenberg en Erwin Volmer van CW Productions

Veel Zaans talent

In de Zaanstreek is veel talent. Kijk maar bij de leerlingen van zangdocenten, de drumscholen en andere plekken waar muziekonderwijs wordt gegeven. We hebben Elvis imitatoren, iemand die Tom Jones vertolkt, een Amsterdamse volkszanger, en een zanger die alles van UB40 zingt. Dat maakt het heel herkenbaar. Mensen zingen heel graag mee met de liedjes van Andre Hazes. Ook hebben we een coverband die rockmuziek brengt. Het is leuk om rond te kijken naar nieuwe bands en zangers. Iedere avond is totaal anders. Zo geef je ook steeds nieuwe artiesten de kans om hun muziek te laten horen. En voor het publiek is iedere avond een belevenis. Het is altijd gezellig en je beleeft altijd leuke dingen. Op een avond komen gemiddeld tussen de vijftig en honderd mensen. Met een speciale avond hebben we wel eens 250 bezoekers gehad.

Het is leuk als je de artiesten daarna weer op posters van andere podia in het land terugziet. Zo groeit het.

Volop plannen

We hebben een Facebook groep die nog altijd groeit. Er zijn inmiddels al 1500 mensen lid. Het zou mooi zijn als we wat meer ondersteuning krijgen en natuurlijk een vaste plek. Plannen hebben we genoeg. De Zaanstreek heeft de talentenshow Het geluid van. Daar staan zangers en zangeressen op het podium. Wij zouden graag ook een show met voorrondes willen organiseren met allerlei talenten. Zodat muzikanten, dansers en andere performers de eerste stap kunnen nemen naar het podium. We hebben genoeg plannen.