Trappen tegen Huntington 3 juli 2022

In 2019 trok Trappen tegen Huntington veel publiek. Het evenement dat als doel heeft om aandacht te vragen voor de vreselijke ziekte Huntington leverde ook veel geld op voor onderzoek. Er werd 33.000 euro opgehaald. Zie ook de reportages van drie jaar geleden.

 

Edwin Stolp, Huntington-patiënt, trekt opnieuw met zijn team en vrijwilligers op om de aandacht te vragen.

Je kunt je nog tot 1 juli inschrijven als tourfietser voor een tocht van 30, 80 of 110 kilometer. De fietspuzzeltochten zijn 5, 15 of 25 kilometer.

Op zondag 3 juli om 10 uur geeft wethouder Slegers bij voetbalclub VVV Westzaan het startschot voor diverse fietstochten. Ook start dan het boerengolf bij de ijsclub. Om half twee komt DJ Erwin het publiek opwarmen. De eerste tourfietsers worden om 13.45 uur terugverwacht. Op het terrein zijn er daarna verschillende optredens, van Maud & Noah en de Zaanse Parelsvissers. Om kwart voor vijf is de uitslag van de diverse fietspuzzeltochten. Wat al deze evenementen aan geld hebben opgeleverd wordt om 17 uur bekendgemaakt door Huntington onderzoeker Professor Eric Reits.

Veelgestelde vragen en de antwoorden

Huntington, een combinatie van de symptomen van Alzheimer, ALS en Parkinson. Erfelijk, met een kans van 50%. De ziekte leidt hoe dan ook tot de dood. Mensonwaardig gaat het van kwaad tot erger. We streven naar een grotere naamsbekendheid voor de ziekte omdat er nog veel erfelijke taboes zijn rond deze ziekte. Voor dit evenement hebben we filmpjes gemaakt met veel gestelde vragen. De antwoorden worden gegeven door Edwin (patiënt), Anita (partner), Eric (onderzoeker) en Nanette (maatschappelijk werker). Via ons YouTube kanaal Stichting Huntington Zaanstreek en huntingtonzaanstreek.nl kun je per vraag, een filmpje bekijken.                       
Camerawerk: Jaap van Willigen

Zie de site van Huntington Zaanstreek.

 

Huntington onderzoeker Eric Reits

Een artikel over Huntington onderzoek Eric Reits van het Amsterdam Medisch Centrum vind je bij de link.