Babbels Live 2022 met beste Nederlandse artiesten

Babbels Live, Foto Dennis Koopman

‘Op 10 en 11 juni 2022 is het zover. Na zoveel jaren niets doen zijn mensen wel toe aan een feestje. Daarom hebben we er een extra dag bij gepakt.  Zondag is voor velen niet meer de juiste dag om een feestje te vieren, omdat ze maandag weer vroeg op moeten. Vrijdag kan je na een werkweek het weekend feestelijk dansend in gaan.

Wie waagt er een gokje welke vier bands op het verlanglijstje van Ad de Lange staan voor Babbels Live 2023? Wie het weet, kan vrijkaarten winnen voor vrijdag 10 juni. Stuur een mail naar info@dezaanseverhalen.nl

Zaterdag 11 juni is inmiddels bijna uitverkocht. Gerard Joling is in de plaats gekomen voor Andre Hazes, omdat hij burnout klachten heeft. We vinden hem de enige die hem kan vervangen qua sfeer. Het is een echte gangmaker. We hebben geluk dat we Mart Hoogkamer kunnen strikken. Als je hem wilt zien, dan moet je op tijd op het festival zijn. Hij speelt om half vier een half uurtje. Zwemmen in de Bacardi lemon, dat was de grootste hit van zomer 2021. En zijn nieuwe hit is de Bieber van de kroeg, die komt hij natuurlijk zingen.

Benjamin en Joki doen de presentatie, zij praten de artiesten aan elkaar. Ze zingen zelf ook nog een deuntje tussen de bedrijven door. Van Bar Babbels ken ik Benjamin. Dat is een leuk, gezellig, eerlijk joch, de zingende postbode. Hij kwam regelmatig optreden. Dat werd Benjamindag. Omdat Benjamin in mijn hart zit dacht ik aan hem toen we in 2019 iemand zochten om te presenteren en zingen. Daarnaast hadden we Joki Beerendonk uit Amsterdam. Zij kan vreselijk goed zingen en entertainen. Het klikte tussen Benjamin en Joki, dus zij zijn er op zaterdag weer bij.
Er staan geweldige danseressen op het podium van Dansstudio 2 van Truus van Duijn.’

Ad de Lange, foto Dennis Koopman

Vrijdag 10 juni Miss Montreal en Bløf

‘We trappen vrijdag 10 juni af met de vrijdagmiddagborrel van bedrijven en vrienden. Nu kan het weer. Miss Montreal hadden we nog niet gehad. We dienen iedere keer de aanvraag in via het boekingskantoor, maar dit keer duurde het antwoord vele weken. Toen ben ik zelf gaan bellen. ‘Ik heb via jullie Di-rect, Bløf, Kensington gehad. Alle grote artiesten komen bij jullie vandaan. Ik heb altijd keurig betaald en de bands zijn supertevreden. Na acht weken wil ik gewoon antwoord, anders ga ik andere bands zoeken voor de vrijdag.’ En toen kwam snel bericht dat Miss Montreal kon. En zij kwamen met het voorstel Bløf. Daar heb ik natuurlijk onmiddellijk ja op gezegd.

Dit is enige Nederlandse band die met 42 nummers in de top 40 heeft gestaan. Ze kunnen een eigen top 40 samenstellen. Dan ben je een band hoor.

Ik had geen betere keuze kunnen wensen dit jaar voor de programmering. Zonder gêne kan ik zeggen dat de beste artiesten van Nederland op vrijdag en zaterdag bij Babbels Live staan.

Voor volgend jaar heb ik al opties genomen op verschillende grote bands.’

Foto Dennis Koopman

Prince

‘Dit jaar wilde ik ook coverbands in het voorprogramma. Dat is helemaal mijn ding. Sommige hebben al bij Babbels Live gestaan. De coverband van Billy Joel, Queen, Bruce Springsteen wilde ik graag in het voorprogramma. Abba zou ook heel mooi zijn, dan kom je direct lekker binnen. Al die bands waren al geboekt. Toen ben ik verder gaan denken. Ik hoorde over Beautiful Strangers die Prince tribute. Dat ziet er zo geweldig uit. Die heb ik erbij gehaald. En dj Kevin, een bekend dj uit Zaandam. Hij werkt vaak samen met Kris Kross Amsterdam en hij draait regelmatig in feestcafe de Clown.

Joki is een grote fan van Miss Montreal. En Prince is voor haar een absolute wereldster. Vrijdag wilde ze er daarom ook per se bij zijn, maar ze had een optreden. Die heeft ze speciaal afgezegd zodat zij die avond achter het podium de muzikanten kan ontvangen. Zo heeft ze wel de kans om grote sterren even te ondersteunen, zoals ze zelf zei. En natuurlijk gaan we regelen dat ze met Purple Rain mee kan zingen.

Dit moet voor iedereen een geweldig weekend worden. Wij vragen aan Pieter hierboven om te zorgen voor het mooie weer. Zonder Pieter Hildering had Babbels Live niet bestaan. Kijk maar bij het eerdere verhaal. We gaan op naar een onvergetelijk weekend.’

Serie Ad de Lange

Foto Dennis Koopman

Ad de Lange (1): Op zoek naar gezelligheid

Ad de Lange (2): Bar Babbels

Koningsdag bij Atlantic: Het moet oranje worden, sfeertje!

Babbels Live 2022 met beste Nederlandse artiesten

Suus en Ad de Lange op het Oranjeplein, op de achtergrond Bar Babbels
Babbels Live, foto Dennis Koopman