Ashour: ‘Ik heb nu betaald werk, maar het vrijwilligerswerk wil ik niet missen.’

Ashour Albab meldde zich een kleine twee jaar geleden als vrijwilliger bij verpleeghuis Pennemes in Zaandam.

‘In Syrië werkte ik zeventien jaar als keukenmonteur en maakte alles van hout.’

Bij de daktuin konden ze hem goed gebruiken. ‘Ik heb verschillende banken gemaakt. Daarnaast werd ik verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren. Dat is zo leuk om te doen.’

Ashour Albab op het vrijwilligersfeest

De Nederlandse taal is heel moeilijk. In het begin was dat heel lastig.

Bij de daktuin kwam ik in een team met heel aardige mensen. Zo werk ik samen met Jacob, hij helpt mij met de taal.

Ik hou van dieren. Regelmatig kwam ik langs om de konijnen en kippen eten te geven en de hokken schoon te houden. Een dag per week deed ik klussen als timmerman.

De bewoners van Pennemes zijn blij met de daktuin. Als het weer goed is, komen ze boven. Ze knuffelen dan graag met de dieren.

Het vrijwilligerswerk is heel leuk. Het is veel beter dan altijd thuis te zitten. Zo heb je iets te doen en leer je de Nederlandse taal beter.

Tegenwoordig heb ik een baan als installateur van keukens. Het zou mooi zijn als ik in de toekomst ook weer zelf keukens en andere meubels kan maken. Het vrijwilligerswerk vind ik zo leuk, dat wil ik niet missen. Daarom kom ik nu in de weekeindes naar Pennemes om de dieren te zien.

We willen hier graag een goed leven maken, voor onszelf en onze kinderen. Het is leuk om meer contact te krijgen met Nederlandse mensen.

Via vrijwilligerswerk kun je je leven leuker maken, ook voor andere mensen.