Zaanse kinderboekenmarkt onthult een bijzonder vreemde wereld

Sara (9 jaar) ging op onderzoek uit en kreeg een opmerkelijke rondleiding van een professor en zijn assistent. Zo ontdekte ze waar de vreemde machine voor diende, hoe een duikboot er van binnen uit ziet en hoe je witte chocolade maakt. Ze weet nu waarom je gaten in een boomstronk kunt boren zodat er bijen in kunnen broeden. Tijdens haar spe

Sara, professor, assistent Niche, Oscar op de Zaanse kinderboekenmarkt 2018 foto Sarah Vermoolen
Sara, professor, assistent Niche, Oscar op de Zaanse kinderboekenmarkt 2018 foto Sarah Vermoolen

urtocht sprak ze met misschien wel een van de bekendste Nederlandse kinderboekenschrijfsters Selma Noort, die haar vertelde dat alle kinderen met haar boeken leren lezen. Ook wist ze de stadsdichters Ellis van Atten en Jeroen van Leeuwen het geheim te ontfutselen waarom de gedichten van hen steeds meer op elkaar gaan lijken.

Zaanse kinderboekenmarkt 2018

Het thema van de tiende kinderboekenmarkt was techniek. In de reportage vind je ook een interviewtje met Pieter Grandiek (organisatie Zaanse kinderboekenboek), Marjan Luttik die vertelt over chocolade en Flip Valk die Sara in contact brengt met de onderwaterwereld. Sara was getuige van de uitreiking door wethouder Sanna Munnikendam van de Hotze de Roosprijs aan Sunna Borghuis voor haar boek ‘Dikke Vik en vieze Lies worden vrienden’. Tijdens de persoonlijke rondleiding van Jacob Spaander en Krista van Dalen ging er een boeiende wereld voor haar open.

Veel plezier met de reportage!