Weggeefwinkel NIX

Een winkel waar alles gratis is maar waar wel een maximum is aan het artikelen dat je mag uitzoeken. Brengen is ongelimiteerd, alhoewel het niet groter mag zijn dan een kinderbedje. Zo groot is de winkel immers niet. Voor de bezoekers is het een bijzondere zaak, want je krijgt hier niet alleen spullen, maar ook gezelligheid en een leuk praatje.

Bekijk hieronder met de link de video

Bekijk de video waarin de medewerkers van NIX vertellen over deze bijzondere zaak in Zaandam

Zeven jaar geleden begon de weggeefwinkel Nix als dagbesteding voor Zaankanters met een verslavingsachtergrond, minder validen en psychiatrische problemen. Ze begonnen in een kleine ruimte en zijn inmiddels toe aan hun derde locatie. De ruimte is zes keer zo groot en biedt volop mogelijkheden voor het winkelpersoneel om de klanten een zo goed mogelijk aanbod te bieden.

Alhoewel de term winkelpersoneel en klanten wellicht niet helemaal goed gekozen zijn. Want het gaat hier om NIX. Een winkel die vijf ochtenden per week open is voor mensen die hier maximaal drie artikelen per maand mogen uitzoeken. En een winkel waar Zaankanters die hun mooie spullen graag een tweede leven gunnen hun kleding, boeken, servies en nog veel meer komen brengen.

Je vindt de winkel op de Catherijnestraat 12 in Zaandam.

Meer bijzondere Zaanse winkels met een verhaal


De Hooimaker
 in Assendelft

Het Goed in Zaandam

Wereldwinkel in Zaandam