Wedden dat het werkt

Tijdelijk Vernieuwingsnetwerk Werk‘Vroeger was het heel gebruikelijk dat in (familie)bedrijven mensen met een arbeidsbeperking een taak hadden. Tegenwoordig gaan deze mensen minder vaak aan de slag bij een regulier bedrijf. Jammer genoeg is het minder gewoon dat mensen met een arbeidsbeperking meedoen, we zijn dat niet meer zo gewend.’ Aan het woord is Debora Timmerman, een van de pioniers die zich inzet om mensen weer actief in de samenleving te krijgen. Waarbij iedereen kan meewerken!

Op 25 oktober organiseert een groep pioniers uit Zaanstreek-Waterland van 14.30 tot 17.30 uur de ‘Wedden dat het werkt’ conferentie in de Stoomhal in Wormer. Iedereen die mee wil denken en doen om het weer normaal te maken dat iedereen werk heeft is van harte welkom!

Debora Timmerman is een van de pioniers: ‘Wij geloven dat het anders moet en anders kan. Vanuit organisaties kun je niet alles regelen. We moeten nieuwe manieren bedenken om dit voor elkaar te krijgen. Een van onze ideeën is het concept van 2plus1. Dat houdt in dat ik ga proberen twee mensen die ik ken en die geen werk hebben een stap dichterbij werk te helpen. Zo ga ik mijn netwerk inzetten voor iemand van de tennisclub die na tientallen jaren bij een bedrijf te hebben gewerkt ontslagen is en op zijn leeftijd moeilijk aan de slag komt. Ik help hem bijvoorbeeld bij het opzetten van een LinkedIn profiel, een stage en andere zaken waardoor hij meer kans maakt op de arbeidsmarkt. We geloven erin dat je vanuit relaties en vanuit het inzetten van je eigen netwerk veel kunt betekenen. Waarom vinden we dat alleen de overheid en het UWV hier voor verantwoordelijk is?

Bij het UWV ben je een nummer. Wij zien de persoon en de mogelijkheden

Als iedereen zich inzet voor twee mensen die hun hulp hard kunnen gebruiken, kunnen we het verschil maken. Daarnaast vragen we je om iemand anders te motiveren hetzelfde te doen. Het UWV heeft de tijd en mogelijkheden niet om een werkzoekende echt te leren kennen en ziet hen meer als een nummer. Bij 2plus1 gaat het er om dat je vanuit contact en elkaar kennen iemand een stap verder helpt. Als je goed naar elkaar kijkt, dan zie je ook de potentie.

Er komt een steeds grotere afstand tussen werkenden en niet werkenden. Wij willen de afstand verkleinen.

Tevens realiseren we ons heel goed dat door de automatisering er steeds meer banen verdwijnen en het daardoor moeilijker wordt om werk te vinden. Op het event gaan we bijvoorbeeld ook samen na denken over de vraag ‘Wat is werk?’ En waar is er nieuw werk? Waar hebben we geld voor over?

Op 25 oktober gaan we met elkaar aan de slag en laten we zien hoe wij als netwerk al bezig zijn. Iedereen is welkom die mee wil doen. Reken maar dat het een divers gezelschap wordt. Samen kunnen we een verandering in gang zetten.’

Meer informatie en aanmelden klik op de link