Laat je inspireren door filmmaker Steven Geldof

Filmmaker Steven Geldof maakt vanuit zijn studio in Zaandam de wereld leuker. Om mensen positief te stimuleren opende hij twee jaar geleden het videokanaal Inspirerende Hutspot op YouTube.

Steven Geldof, die we graag in het rijtje stadmakers benoemen, startte drie jaar geleden met zijn initiatief om zich dertig dagen lang in het voorjaar vrijwillig in te zetten voor de samenleving. ‘Voor Inspirerende Hutspot maakte ik twee jaar video’s over maatschappelijke onderwerpen die mij aanspreken. Ik startte aan de hand van vragen, zoals ‘wat maakt je gelukkig, wie wil je zijn en hoe wordt de wereld mooier?

Unknown-1De video’s plaatste ik op YouTube en ik kreeg heel bijzondere reacties.  De afgelopen jaren heb ik steeds nieuwe onderwerpen bedacht. Ik wil met dit project de wereld leuker maken. Afgelopen jaren heb ik in het voorjaar dertig dagen geen betaald werk gedaan en verzamelde mensen om me heen die mee werkten aan een idee dat we samen uitwerken om films te maken die de wereld leuker maken. Het startpunt bedenk ik en dan gaan we aan de slag.

Op deze manier kan ik ook mijn eigen bestemmingsvraag vorm geven. ‘Wat is de zin van mijn bestaan?’ Ik wil graag een bijdrage leveren aan het geluk van mensen. Het zou toch geweldig zijn als de Gemeente Zaanstad over vijf jaar bekend staat als de gelukkigste stad van Nederland en dat je hier moet zijn als je op zoek bent naar geluk.’

De wereld wordt vooral leuker als jij leuker bent. 

FullSizeRender[1]Om mensen te inspireren om nog leuker te worden startte ik in juni 2017  het project ‘De beste versie van jezelf’. Het gaat erom jezelf te accepteren, te laten zien hoeveel mogelijkheden er in jou zitten en mensen uit te dagen om alles uit hun eigen leven te halen.’

Als je de wereld vrolijk tegemoet treedt dan gebeurt er altijd wat.

‘In mijn video’s zie je zoveel voorbeelden wat je zelf kunt doen. Als je de wereld vrolijk tegemoet treedt dan gebeuren er altijd mooie onverwachtse dingen. Groet maar eens een vreemde. Of geef mensen die veel te maken krijgen met negatieve opmerkingen een compliment, zoals bijvoorbeeld een treinconducteur. Een ballenbak waarin je bijvoorbeeld ambtenaren laat spelen doet iets met mensen. Als sociaal experiment heb ik mensen gevraagd om een brief te schrijven aan iemand die ze dankbaar zijn en die brief hebben ze vervolgens voor gelezen door de telefoon. De video’s kun je bekijken op het videokanaal van Inspirerende Hutspot.’

Het is heel eenvoudig om dingen te laten ontstaan.

‘Ik heb gemerkt dat als je je hart volgt de rest vanzelf wel komt. Door dit project heb ik zoveel nieuwe mensen ontmoet en een nieuwe wereld die er altijd al was. Je voelt dat je met hetzelfde bezig bent, dat geeft energie. Er zijn zoveel mensen die bezig zijn met mooie initiatieven, zij geven mij ook weer energie. Wat zijn er toch veel mensen met mooie dingen bezig, denk ik vaak. Dat is een ontdekking en zo gaaf! We doen het met z’n allen. Door iets te doen verandert je wereldbeeld.

Inspirerende hutspot creëert een geluksgevoel. ‘Dat is ook de bedoeling. Er zit eigenlijk nooit een moraal in waarbij ik met een opgeheven vingertje mensen de les leer. Behalve dan misschien die keer waarbij ik laat zien hoe verslaafd mensen zijn aan hun mobiel en daarbij niet meer zien wat er voor leuke dingen direct om hen heen gebeuren.’

…………………………………………………………………………………………………………………..

Meer Steven Geldof

Bekijk zijn website: www.inspirerendehutspot.nl

Youtube: https://www.youtube.com/inspirerendehutspot

https://www.platformaandezaan.nl/stevengeldof/

…………………………………………………………………………………………………………………..

Stadmakers maken met een maatschappelijk initiatief een verschil in de lokale samenleving. Ze doen dat doorgaans op vrijwillige basis als hun bijdrage aan een betere wereld.

Meer stadmakers

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………