Feest van de Mensheid

Feest van de Mensheid

Zondagmiddag 23 juni is van 13 tot 17 uur een gratis festival op het Hembrugterrein in Zaandam. Het Museum of Humanity toont met portretten, verhalen en verbindingen dat ieder mens gezien mag worden. De expositie ‘Ik zie jou’, is tot eind juni te zien bij het station in Zaandam.

Muziek en workshops

De Dag van de Mensheid op 23 juni viert het Museum of Humanity vanwege 50 jaar Zaanstad met veel Zaanse partners.

Om 13 uur is een optreden van de multiculturele band New Moon Orchestra en de middag wordt om 16.00 afgesloten met een optreden van een Zaanse band.

Vanaf 13.45 uur zijn er diverse workshops van FluXus. Je kunt drummen, bamboehutten bouwen, Arabisch koken of iets anders creatiefs doen. De bezoekers oefenen samen een circusact die ze die middag opvoeren.

De Mensenbieb

Tussen 14 en 16 uur start ieder half uur een gesprek met een Zaankanter met een bijzonder verhaal. De Mensenbieb/De Zaanse Verhalen laten inspirerende mensen aan het woord die je meenemen in hun wereld. We willen het begrip tussen mensen vergroten en vooroordelen verminderen. Maak kennis met een wereld die je nog niet (goed) kent. Per gesprek (20 minuten) kunnen maximaal drie mensen aanschuiven. Schrijf je snel in, want er is beperkt plaats.

Reserveer een boek

BOEKENTIPS

  • In een nieuw land kun je je oude vak niet uitoefenen. Je steekt je handen uit de mouwen en start een nieuwe onderneming (Boek Farhan)
  • Je schoolt je om zodat je je kunt inzetten voor nieuwkomers en Zaankanters (Boek Lara).
  • Je ontdekt hoe het is om een nieuwe taal te leren waar je ook je gevoel mee kunt uiten. Daar ontwikkel je een techniek voor (Boek Ola).
  • Je staat landgenoten uit Oekraïne bij in Zaanstad en ervaart hier wat een oorlog in je thuisland met je doet (Boek Oksana).
  • Boek Shatha neem je als nieuwe Zaankanter mee in verschillende werelden.
JONGE MOEDERS
Ze werden jong moeder en geconfronteerd met grote uitdagingen. Dakloos zijn, de verleiding van af en toe verdoofd te zijn, overleven terwijl je ook een kind moet opvoeden, en ondanks de vele beperkingen een loopbaan ontwikkelen. Ze overleefden het en zijn een rolmodel als vrouwelijke ondernemer die jongeren willen stimuleren. Ieder heeft een eigen verhaal waarbij bovenstaande omschrijving gedeeltelijk opgaat (Boek Larissa, Refaja en Bella).
HET ROER OM
  • Hoe het is om dakloos te zijn en je vervolgens in te zetten voor daklozen hoor je van
Boek Bryan.
  • Het familiebedrijf van haar vader ging failliet als gevolg van een voorloper van de toeslagenaffaire. Het vertrouwen in de overheid is volledig weg. Toch besluit ze een eigen bedrijf op te zetten
Zaans boek 3.
  • Ze stond haar ouders bij die veel hulp nodig hadden bij de administratie. Ze maakte er haar vak van en zet zich in bij initiatieven om de kwetsbare doelgroep bij te staan 
Zaans boek 1.
 
RESERVEER
Reserveer een gesprek met Boek Danielle als je meer wilt weten hoe sommige ouders nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden bij de opvoeding en wat hulp goed kunnen gebruiken. Boek Ruth heeft daar ook een interessant verhaal over.
Bij andere boeken is nog 1 plekje vrij of ze zijn volgeboekt.
 

 

Eten en drinken verbindt

Op het feest zijn veel nieuwkomers via COA, New Bees en taalcafé De Sluis. Zij maken hapjes uit diverse windstreken voor de bezoekers. Een makkelijke en leuke manier om kennis te maken en in gesprek te gaan. Bij Bind is de ontmoetingsplaats voor een drankje en om elkaar te leren kennen.

Om 16 uur treedt er opnieuw een Zaanse band op.

Festival van de Mensheid

Hembrugterrein tussen Museum of Humanity (Ketelhuis 10 Zaandam), en Bij Bind (Middenweg 107)

Van 13.00 tot 17.00 uur

Gratis

www.museumofhumanity.nl/