Darwinparkfestival kleurrijk gratis openluchtfestival met diverse muziek, leuke workshops en natuurlijk lekker eten

Het festival wil veel mensen verbinden door een gevarieerd programma met een goede kwaliteit.

Zaterdag 23 september is het derde Darwinparkfestival bij het skatepark (ter hoogte van het tankstation aan de Weer) in het Darwinpark in Zaandam. De organisatoren Yasin Serin en Gerard Lommerse vertellen: ‘Het derde Darwinparkfestival wordt weer heel gezellig. Er is veel te zien en te beleven, iedereen is welkom om te komen genieten.’

Feestje voor de hele familie

Vanaf 13 uur zijn er workshops en kinderactiviteiten zoals dance, ebru (schilderen), percussie, graffiti, bamboe bouwen en beeldhouwen. We weten van de vorige festivals dat de (jonge) bezoekers het aanbod erg leuk vinden. We verwachten weer rijen bij het schminken en henna tattoos zetten, ook de andere activiteiten worden goed gewaardeerd. Op de foodmarket staan lokale ondernemers zodat je lekkere hapjes kunt uitproberen van verschillende wereldkeukens.

Laagdrempelig festival

Hoe kunnen we samen feest vieren en elkaar ontmoeten?’ Festivaldirecteur Yasin Serin groeide op in Poelenburg en woont momenteel in Peldersveld. Hij werkt al jaren in de evenementenwereld via Mystiek Productions. ‘Het idee is om zoveel mogelijk inwoners van Zaanstad samen te brengen met muziek, eten en workshops.

Het is een laagdrempelig festival, dus geen muziekfestival met prestigieuze headliners gericht op een specifieke doelgroep. We willen dat alle Zaankanters hier gaan genieten.

Dit doen we in samenwerking met FluXus, de Gemeente Zaanstad. Belangrijk is dat bezoekers van het festival meedenken en hun ideeën met ons delen, zodat we ieder jaar beter worden. Want het Darwinparkfestival is van en voor de Zaankanters!

Podiumervaring

Op het podium staan is een bijzondere ervaring. Iedereen die wil dansen, rappen, zingen, krijgt de kans op het Open Podium. We weten van de vorige twee Darwinparkfestivals dat er veel talent is.

Daarna kun je genieten van verschillende muziekstijlen. De Amsterdam Klezmerband treedt over de hele wereld op met een combinatie van Westerse en Oosterse muziek. De Marokkaans-Nederlandse Numidia zal optreden met haar eigen Nederlandstalige hits met Arabische invloeden. Ze heeft grote hits uitgebracht met o.a. Boef en Cristian D. Social media fenomeen Denise Kroes is een opkomende ster. Op het festival zingt ze haar nieuwe nummers met haar dansers op de achtergrond. We hebben ook veel Zaanse bands, zoals New Moon Orchestra. In deze band (zie de openingsfoto) spelen zestien muzikanten uit 14 landen herkenbare liedjes uit hun moederland. Zo komt er muziek uit Turkije, IJsland, Oekraïne, Suriname, Irak, Marokko en veel andere landen voorbij. Lucia Gilliot, Middenweg, The Elated komen ook. Met de Zaanse Relics sluiten we het festival stevig af.’

Op Insta Darwinparkfestival en Poelenburg Pelderveld vind je reportages van het derde Darwinparkfestival.

www.darwinparkfestival.nl
Instagram/Facebook: Darwinparkfestival