Coöperatieve Elevator Pitch 2015

Het Michaël College won gisteravond € 40.000 bij de Rabobank coöperatieve elevator pitch. Een docent en een leerling overtuigden het publiek dat de inrichting van een duurzaamheidslokaal van groot belang is voor de samenleving. Leerlingen worden hierin uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor de milieuproblemen.
Jemuel Koffiefabrique werd een goede tweede en kreeg € 7.500. Zijn boodschap kwam over. Ex-gedetineerden die in de gevangenis goed gedrag laten zien, sterk gemotiveerd zijn en hun leven willen veranderen, wil hij een tweede kans bieden. Door ze op te leiden in de koffiebranche. In Koog aan de Zaan komt de opleidingsruimte. Voor de ex-gedetineerden die hier een vak leren, zijn er daarna gegarandeerd banen.
Stichting Moe kreeg € 2.500. Na afloop hoorde je veel mensen praten dat ze Micky Biddlecombe graag meer hadden gegund. Zij zet zich met volle kracht in voor mantelzorgers die ze wil ondersteunen en ontlasten met activiteiten.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van platform aan de Zaan vertellen ze alle drie over hun plan en hoe wij daar bij kunnen helpen.
IMG_0165