Een gitaar van Dirk Heijne en les van Jeff Heijne voor…

Dertig jaar geleden namen Dirk Heijne en Wilma Zwart een deel van de muziekwinkel over van de ouders van Dirk. Zijn broer ging verder met de verkoop van tv en hifi. Dirk richtte zich op lp’s, cd’s en instrumenten.

Het 30-jarig bestaan moet natuurlijk gevierd worden. Aan het begin van dit jaar kondigden ze dit al aan. De coronacrisis veranderde voor iedereen het leven. Daarom besloten Dirk en Wilma een gitaar weg te geven aan iemand die het verdiende. Met als bonus dat  flamencogitarist Jeff Heijne, hun zoon, de nieuwe eigenaar op weg zou helpen met gitaarles.

Oproep FB Ken jij iemand die het verdient om in deze bijzondere tijd verrast te worden met een gratis gitaar + lessen? Laat ons weten wie en waarom! #dirkheijne #muziek #30jarigjubileum #gitaar #gitaarles #gitaarschool #krommenie #stayhappy #stayhealthy — met Wilma Zwart bij Dirk Heijne Muziek.

Motivatie telt

‘Op het bericht op FB  kwamen veel likes en ontzettend leuke reacties. Lees hier wie de gitaar en de gitaarles krijgt. We hebben vooral op de motivatie gelet.’

Jeff Heijne, foto Govert Driessen

Les van Jeff Heijne

‘Je hebt niets aan een gitaar als je niet kunt spelen.

Jeff Heijne – flamencogitarist en hun zoon – gaat de gitaarlessen geven bij de start. Omdat de ruimte groot genoeg is en hij individueel les geeft, gaan zijn lessen door.

‘Jeff heeft veel contact met muzikanten en hoort dan hoe de situatie in bijvoorbeeld Spanje en Amerika is. Daar zijn mensen echt opgesloten. Wij hebben nog zoveel meer vrijheid.

Helaas zijn al concerten gecanceld. Zo zou hij onder meer spelen in de Bullekerk met celliste Mascha van Nieuwkerk van Fuse , de vaste huisband van het tv-programma Podium Witteman. Ze gaan nu een online concert geven in de Bethlehemkerk in Amsterdam Noord op 28 april vanaf 19 uur. Je kunt het concert volgen via deze link.

Coronacrisis

‘De coronacrisis is een bijzondere tijd. Het is niet alleen maar negatief. Het brengt mensen ook dichterbij elkaar. Je ziet ook solidariteit en dat mensen elkaar helpen. Ik zie zoveel mooie dingen. Zoals de bossen bloemen die naar bejaarden worden gebracht en dat mensen eten maken voor mensen die het moeilijk hebben. Maar ook dat er weer meer gekocht wordt bij de kleine middenstander.’

In deze tijd zijn er online ook veel mooie concerten en worden speciaal liedjes voor deze periode gemaakt.

Dirk Heijne Muziek, foto Wilma Zwart

30 jaar Dirk Heijne Muziek

Wilma Zwart: ‘Er is veel veranderd in de afgelopen dertig jaar. De eerste jaren vlogen de cd’s de winkel uit. We hadden ruimte tekort en verhuisden naar een groter pand. Zo hadden we ruimte voor een enorm grote collectie cd’s. Daar kwamen steeds meer muziekinstrumenten bij. De markt voor lp’s verdween. Weer later raakte de cd uit gratie, omdat alles online gratis te downloaden was.

Om te moderniseren, ontwikkelden we een nieuwe richting. In 2006 kochten we ons huidige pand. Voor de cd’s was geen handel meer. Wel voor muziekinstrumenten, gitaarles en verhuur van geluid. Dirk verzorgt regelmatig het geluid bij evenementen. Ook installeert hij bij scholen en bedrijven geluidsapparatuur. 

Online beheersen grote jongens de markt, die ook gitaren aanbieden tegen de laagste prijs. De gitaar is geen smartphone en achteraf blijken er vaak gebreken te zijn. Een slecht afgesteld snaarinstrument heeft als gevolg allerlei bijgeluiden of het wordt zeer zwaar bespeelbaar. Incidenteel komen er zelfs mankementen aan het licht die niet verholpen kunnen worden.

De gitaar is nog altijd heel populair. Wij bieden service en reparaties. Daarmee bied je als bedrijf veel meerwaarde. De gitaren die online worden verkocht, zijn vaak niet gecontroleerd en afgesteld.
Dirk levert de service standaard als je een gitaar koopt. Mensen komen terug vanwege deze service. En omdat Dirk bijna alles kan repareren.

We hebben hier allerlei soorten gitaren in alle kleuren: klassieke, western en elektrisch. De ukelele is ook erg populair.

Iedere maand organiseren we een jamsessie bij Grand café Atlantic. Het wordt altijd drukbezocht en het is heel leuk en gezellig. Door de maatregelen vanwege corona ligt dit nu ook plat.

We doen er veel aan dat mensen het leuk en gezellig vinden om bij ons te komen. En dat werkt. Mensen komen met plezier naar ons leuke dorp Krommenie, waar je geen parkeergeld betaalt.

De detailhandel heeft het niet makkelijk. Maar samen maken we als winkeliers hier het verschil. Daarom gaat het hier in Krommenie nog redelijk goed.’

Meer weten? Bezoek dan de muziekwinkel Dirk Heijne in Krommenie. Tijdens de coronacrisis is deze in de middag geopend. De ruimte is groot genoeg om maximaal drie klanten tegelijkertijd te ontvangen.